compatibility englannista suomeksi

Käännös Konteksti Ääninäyte
substantiivi
 1. yhteensopivuus ability to execute programmes on different computers without any modification.  
 2. yhteensopivuus capability to exist without mutual interference  
 3. yhteensopivuus state of being compatible  
Käännös Konteksti Ääninäyte
Erikoisalojen sanakirja
 1. yhteensopivuus Elektroniikka ja sähkötekniikka
 2. mukautuvuus Elektroniikka ja sähkötekniikka
 3. sekoituskelpoisuus Luonnontieteet ja soveltavat tieteet, kemia
 4. yhteensoveltuvuus Luonnontieteet ja soveltavat tieteet, kemia
 5. kompatibiliteetti Terveys
Käännös Konteksti Ääninäyte
TermBank
 1. yhteensopivuus Standardization / suitability of products, processes or services for use together under specific conditions to fulfil relevant requirements without causing unacceptable interactions / Source: IEC Electropedia, reference IEV 901-01-13  
Määritelmä Konteksti
substantiivi
 1. yhteensopivuus
Määritelmä Konteksti
substantiivi
 1. The state of being compatible; in which two or more things are able to exist or work together in combination without problems or conflict.
 2. (telecommunications) the capability of two or more items or components of equipment or material to exist or function in the same system or environment without mutual interference.
 3. (computing) the ability to execute a given program on different types of computers without modification of the program or the computers. See backward compatibility and forward compatibility.
 4. (computing) the capability that allows the substitution of one subsystem (storage facility), or of one functional unit (e.g., hardware, software), for the originally designated system or functional unit in a relatively transparent manner, without loss of information and without the introduction of errors.
 5. (structural analysis) the continuity or good fit of material or members or components while being deformed.
...
...

 

.

REDFOX ON SUOMEN SUURIN SANAKIRJA

Tämä on Redfox Free, joka on sinulle täysin ilmainen sanakirja ja kielipalvelu. Laadukas sanakirja sisältää yli 14 miljoonaa hakusanaa ja on todistetusti Suomen suurin sanakirja. Valittavanasi on kaikkiaan 41 eri kieltä ja 1 640 eri kieliparia. Sanakirja perustuu eri kustantajien laadukkaisiin sanakirjoihin. Online-palvelun ja sisällön tuottaa suomalainen kieliteknologiayritys Redfox Languages Oy.

1,4 MILJOONAA KÄYTTÄJÄÄ

Redfox kielipalvelulla on 1,4 miljoonaa käyttäjää. Suurin osa käyttäjistä tulee yrityksistä ja valtion virastoista, myös yliopistot ja oppilaitokset on suuri käyttäjäryhmä. Maaliskuussa 2020 käytäjämäärä on kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna, syynä on koronaepidemia ja etätöihin siirtyneet ihmiset. Uskomme myös että palvelun uudet päivitykset ovat lisänneet käyttäjämäärää. Sanakirjan koko 41-kielinen yleiskielen sanakirja sekä erikoisalan sanakirjat ovat saaneet täysin uusitut laajennetut versiot 18.3.2020. Erityisesti tekniikan, kaupan ja laki-alan aineistot ovat laajentuneet merkittävästi. Mikäli tarvitset vieläkin laajemmat kielipalvelut, tutustu Redfox Pro ja Redfox Master-kielipalveluihin. Lisätietoja löydät:  Marketista