interpretation englannista suomeksi

Käännös Konteksti Ääninäyte
substantiivi
 1. tulkkaus act of interpreting  
 2. tulkkaaminen act of interpreting  
 3. tulkinta artist's way of expressing his thought  
 4. tulkinta process of applying general principles to the explanation of the results  
 5. tulkinta sense given by an interpreter  
 6. tulkkaus the discipline of translating a spoken language|id=translation studies  
Käännös Konteksti Ääninäyte
Erikoisalojen sanakirja
 1. tulkinta Tietotekniikka ja tietojenkäsittely
 2. tulkkaus Humanistiset tieteet
Määritelmä Konteksti
substantiivi
 1. tulkkaus
 2. tulkinta
Määritelmä Konteksti
substantiivi
 1. (countable) An act of interpreting or explaining what is obscure; a translation; a version; a construction.
 2. (countable) A sense given by an interpreter; an exposition or explanation given; meaning .
 3. (uncountable, linguistics, translation studies) The discipline or study of translating one spoken or signed language into another (as opposed to translation, which concerns itself with written language).
 4. (uncountable) The power of explaining.
 5. (countable) An artist's way of expressing his thought or embodying his conception of nature.
 6. (countable) An act or process of applying general principles or formulae to the explanation of the results obtained in special cases.
 7. (countable, physics) An approximation that allows aspects of a mathematical theory to be discussed in ordinary language.
 8. (countable, logic, model theory) An assignment of a truth value to each propositional symbol of a propositional calculus.
 9. the practice and discipline of explaining natural and cultural heritage to visitors at museums, historic sites, zoos, aquaria, science centres, art galleries, etc. Also called heritage interpretation, mediation, guiding, etc.
...
...

 

.

REDFOX ON SUOMEN SUURIN SANAKIRJA

Tämä on Redfox Free, joka on sinulle täysin ilmainen sanakirja ja kielipalvelu. Laadukas sanakirja sisältää yli 14 miljoonaa hakusanaa ja on todistetusti Suomen suurin sanakirja. Valittavanasi on kaikkiaan 41 eri kieltä ja 1 640 eri kieliparia. Sanakirja perustuu eri kustantajien laadukkaisiin sanakirjoihin. Online-palvelun ja sisällön tuottaa suomalainen kieliteknologiayritys Redfox Languages Oy.

1,4 MILJOONAA KÄYTTÄJÄÄ

Redfox kielipalvelulla on 1,4 miljoonaa käyttäjää. Suurin osa käyttäjistä tulee yrityksistä ja valtion virastoista, myös yliopistot ja oppilaitokset on suuri käyttäjäryhmä. Maaliskuussa 2020 käytäjämäärä on kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna, syynä on koronaepidemia ja etätöihin siirtyneet ihmiset. Uskomme myös että palvelun uudet päivitykset ovat lisänneet käyttäjämäärää. Sanakirjan koko 41-kielinen yleiskielen sanakirja sekä erikoisalan sanakirjat ovat saaneet täysin uusitut laajennetut versiot 18.3.2020. Erityisesti tekniikan, kaupan ja laki-alan aineistot ovat laajentuneet merkittävästi. Mikäli tarvitset vieläkin laajemmat kielipalvelut, tutustu Redfox Pro ja Redfox Master-kielipalveluihin. Lisätietoja löydät:  Marketista