precipitation englannista suomeksi

Käännös Konteksti Ääninäyte
substantiivi
 1. saostuminen chemistry: chemical reaction forming solid in liquid  
 2. sade weather: water falling from the atmosphere  
Käännös Konteksti Ääninäyte
Erikoisalojen sanakirja
 1. erkautuminen Metallurgia ja terästeollisuus
 2. saostaminen kemia
 3. saostuminen kemia
 4. sadanta Luonnonympäristö
 5. sade Luonnonympäristö
 6. sademäärä Luonnonympäristö
Käännös Konteksti Ääninäyte
TermBank
 1. sakkaantuminen Liha-ala / lihan kemia - laatu / aineen erottuminen liuoksesta kiinteänä saostumana eli sakkana. Saostuminen saadaan aikaan haihduttamalla liuotinta tai alentamalla lämpötilaa tai myös lisäämällä liuokseen sellaista ainetta, saostinta, joka muodostaa liuenneen aineen kanssa niukkaliukoisen yhdisteen.  
 2. saostuminen Liha-ala / lihan kemia - laatu / aineen erottuminen liuoksesta kiinteänä saostumana eli sakkana. Saostuminen saadaan aikaan haihduttamalla liuotinta tai alentamalla lämpötilaa tai myös lisäämällä liuokseen sellaista ainetta, saostinta, joka muodostaa liuenneen aineen kanssa niukkaliukoisen yhdisteen.  
Määritelmä Konteksti
substantiivi
 1. syöksyminen
 2. suistuminen
 3. sadanta, sademäärä ilmatiede
 4. saostuminen kemia
Määritelmä Konteksti
substantiivi
 1. (meteorology) Any or all of the forms of water particles, whether liquid or solid, that fall from the atmosphere (e.g., rain, hail, snow or sleet). It is a major class of hydrometeor, but it is distinguished from cloud, fog, dew, rime, frost, etc., in that it must fall. It is distinguished from cloud and virga in that it must reach the ground.
 2. A hurried headlong fall.
 3. (countable, uncountable, chemistry) A reaction that leads to the formation of a heavier solid in a lighter liquid; the precipitate so formed at the bottom of the container.
 4. (figuratively) Unwise or rash rapidity; sudden haste.
...
...

 

.

REDFOX ON SUOMEN SUURIN SANAKIRJA

Tämä on Redfox Free, joka on sinulle täysin ilmainen sanakirja ja kielipalvelu. Laadukas sanakirja sisältää yli 14 miljoonaa hakusanaa ja on todistetusti Suomen suurin sanakirja. Valittavanasi on kaikkiaan 41 eri kieltä ja 1 640 eri kieliparia. Sanakirja perustuu eri kustantajien laadukkaisiin sanakirjoihin. Online-palvelun ja sisällön tuottaa suomalainen kieliteknologiayritys Redfox Languages Oy.

1,4 MILJOONAA KÄYTTÄJÄÄ

Redfox kielipalvelulla on 1,4 miljoonaa käyttäjää. Suurin osa käyttäjistä tulee yrityksistä ja valtion virastoista, myös yliopistot ja oppilaitokset on suuri käyttäjäryhmä. Maaliskuussa 2020 käytäjämäärä on kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna, syynä on koronaepidemia ja etätöihin siirtyneet ihmiset. Uskomme myös että palvelun uudet päivitykset ovat lisänneet käyttäjämäärää. Sanakirjan koko 41-kielinen yleiskielen sanakirja sekä erikoisalan sanakirjat ovat saaneet täysin uusitut laajennetut versiot 18.3.2020. Erityisesti tekniikan, kaupan ja laki-alan aineistot ovat laajentuneet merkittävästi. Mikäli tarvitset vieläkin laajemmat kielipalvelut, tutustu Redfox Pro ja Redfox Master-kielipalveluihin. Lisätietoja löydät:  Marketista