suburb englannista suomeksi

Käännös Konteksti Ääninäyte
substantiivi
 1. esikaupunkialue area on the periphery of a city or large town  
 2. esikaupunki area on the periphery of a city or large town  
 3. lähiö area on the periphery of a city or large town  
Käännös Konteksti Ääninäyte
Erikoisalojen sanakirja
 1. lähiö YMPÄRISTÖ
 2. esikaupunki Talonrakennus- ja julkinen rakennustoiminta
 3. esikaupunkialue Talonrakennus- ja julkinen rakennustoiminta
Määritelmä Konteksti
substantiivi
 1. lähiö (oletusarvoisesti omakotitalolähiö, mutta myös kerrostalolähiö)
 2. esikaupunki
 3. suburb viittaa amerikkalaisten mielestä oletusarvoisesti omakotitalovaltaiseen asuinalueeseen, kun taas suomalaisten mielestä lähiö tarkoittaa oletusarvoisesti kerrostalovaltaista asuinaluetta. Asiaa voi tarkentaa suomentamalla sanan omakotitalolähiöksi ja käyttämällä kerrostalolähiöstä nimitystä high-rise suburb.
 4. Amerikassa esikaupunkia ei tunneta samassa merkityksessä kuin Euroopassa kaupunkirakenteen hajoamisen vuoksi, sillä läheiset pikkukaupungit ovat tavallisesti joko sulautuneet suurkaupungin kaupunginosiksi tai niiden sijaan on kehittynyt tasaisia lähiöalueita
Määritelmä Konteksti
substantiivi
 1. A residential area located on the outskirts of a city or large town that usually includes businesses that cater to its residents; such as schools, grocery stores, shopping centers, restaurants, convenience stores, etc.
 2. (by extension) The outer part; the environment.
 3. (, ) Any subdivision of a conurbation, not necessarily on the periphery.
...
...

 

.

REDFOX ON SUOMEN SUURIN SANAKIRJA

Tämä on Redfox Free, joka on sinulle täysin ilmainen sanakirja ja kielipalvelu. Laadukas sanakirja sisältää yli 14 miljoonaa hakusanaa ja on todistetusti Suomen suurin sanakirja. Valittavanasi on kaikkiaan 41 eri kieltä ja 1 640 eri kieliparia. Sanakirja perustuu eri kustantajien laadukkaisiin sanakirjoihin. Online-palvelun ja sisällön tuottaa suomalainen kieliteknologiayritys Redfox Languages Oy.

1,4 MILJOONAA KÄYTTÄJÄÄ

Redfox kielipalvelulla on 1,4 miljoonaa käyttäjää. Suurin osa käyttäjistä tulee yrityksistä ja valtion virastoista, myös yliopistot ja oppilaitokset on suuri käyttäjäryhmä. Maaliskuussa 2020 käytäjämäärä on kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna, syynä on koronaepidemia ja etätöihin siirtyneet ihmiset. Uskomme myös että palvelun uudet päivitykset ovat lisänneet käyttäjämäärää. Sanakirjan koko 41-kielinen yleiskielen sanakirja sekä erikoisalan sanakirjat ovat saaneet täysin uusitut laajennetut versiot 18.3.2020. Erityisesti tekniikan, kaupan ja laki-alan aineistot ovat laajentuneet merkittävästi. Mikäli tarvitset vieläkin laajemmat kielipalvelut, tutustu Redfox Pro ja Redfox Master-kielipalveluihin. Lisätietoja löydät:  Marketista