Finva Vakuutus- ja rahoitusalan sanakirja

Vakuutus- ja rahoitusalan verkkosanakirja on finanssialan asiantuntijoille ja kääntäjille tarkoitettu palvelu, josta löytyy kattavasti alan sanasto ja lyhenteet. Palvelu käsittää suomi-ruotsi-englanti-sanastot. Sanaston laajuus on noin 27 000 hakusanaa.

Vakuutus-, rahoitus- ja sijoitusalan termien lisäksi sanakirjassa on runsaasti esimerkiksi alalla usein esiintyviä kuljetusalan, lääketieteen ja yleisjuridiikan termejä. Sanakirjaan ei ole otettu yleiskielen sanoja, ellei niitä käytetä vakuutus- tai rahoitusalalla erityisellä tavalla.

Päivitykset

Helmikuussa valmistunut vuoden 2016 päivitys sisälsi hakusanoja mm. työtapaturma- ja ammattitautivakuuttamisen, pankin kriisinratkaisun, työeläkkeen ja takausvakuuttamisen alueilta.

Helmikuussa valmistunut vuoden 2017 sisältäen termejä mm. rahoitusmarkkinoista ja työtapaturma- ja ammattitautilain sekä markkinoiden väärinkäyttöasetuksen uudistuksista. Samalla otettiin huomioon käyttäjäpalautteita ja uudistettiin sanakirjan kielikoodit ja toisiinsa linkittyvät termit.

Viimeisin päivitys on tehty helmikuussa 2018 sisältäen mm. maksamiseen ja sosiaalivakuutukseen liittyviä termejä. Sanakirjaa uudistettiin myös poistamalla laitosten ja ministeriöiden nimiä, koska nykyään on tarkoituksenmukaisempaa hakea ne verkosta.

Vakuutus- ja rahoitusalan sanakirja jatkaa osana Redfox Pro sanakirja-palvelua

Vakuutus- ja rahoitusalan verkkosanakirja on siirtynyt Finva Finanssikoulutus Oy:ltä (Finva) Redfox Language Oy:lle (Redfox). Finva myi Vakuutus- ja rahoitusalan sanakirjan uusimman sanaston Redfoxille 15.3.2018. Lue tiedote...